Keresés

    

A Kőbányi Szervátiusz Jenő Általános Iskola az ERASMUS+ Iskolai, óvodai partnerségek pályázatok támogatott magyar partner intézménye.

A projekt címe:

Time to Make the Move

Pályázati kód:2019-1-UK01-KA229-

 

Pályázati eredmények

 

Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja, amely többek között oktatási intézmények partnerségéhez nyújt támogatást. Ennek során a partnerintézmények megosztják egymással jó gyakorlataikat, új módszereket tanulhatnak és ösztönző tanulási környezetbe kerülhetnek.

Iskolánk öt országgal közösen (Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Törökország), 2019-ben nyerte el az egészséges életmód középpontú pályázati anyaggal a közel 8 millió forintos támogatást.  A két évet felölelő pályázati anyagot valamint a program során megvalósítandó intézményi tevékenységeket az öt partnerország tanári csapata együtt dolgozta ki. 

A „Time to make a move” projekt célja, hogy a tanulókban váljon elemi szükségleté a mindennapi testmozgás, tudatosuljon a táplálkozás, az egészséges életmód jelentősége az életminőségre gyakorolt jótékony hatásaival kapcsolatban. A projekt központjában a jövő nemzedék egészségtudatos életre való felkészítése áll a teljes körű iskolai egészségfejlesztés megvalósításával.

Az elnyert összegtámogatást nyújt vetélkedők, versenyek lebonyolításához, a téma többoldalú megközelítésének és a tanári tapasztalatcserék megvalósításához.

Hosszú távú hatásaként a külföldi partnerek jó gyakorlatainak, tevékenységei beépülnek iskolánk pedagógia gyakorlatába, és a külföldi kapcsolatok tovább élnek. A projekt weboldala még két évig működni fog és a tapasztalatok megosztásra kerülnek.