Keresés

Hírek

      

                  Kréta

              Facebook

 

     

     

 

Belépés

Alapítvány

 

  

Szervátiusz Jenő Általános Iskola Alapítványa

Adószám: 18156223-1-42

 

Köszönjük!

Szerény kis reklámcédulája került a kezembe, a színes programajánlatok és az olcsó ár felkeltették érdeklődésemet. Némi kétkedéssel hívtam fel, de végül elnyerte bizalmamat. Nem szaporítom a szót!

Istvándi Lajos (egyébként nemzetközi sakkmester, edző!) olyan gyermek- és pedagógusbarát programot biztosított számunkra, amilyennel 15 éves erdei iskolás múltamban még nem találkoztam! Csupán egy e-mailt kellett küldenem számára, időpontot egyeztettünk, ettől kezdve mindent ő bonyolított. Négy napon át napi 3 programot biztosított számunkra, az időjárási tényezőket is figyelembe vette. Gyermekeinkkel együtt mi is megismertük a tájegység szépségeit, nevezetességeit. Bejártuk Szentbékkállán a Kőtengert, felmentünk a Hegyestűre, innen csodálhattuk meg a Balaton-felvidék hegyeit és a mögülük előbukkanó fénytől ragyogó víztükröt. Felejthetetlen élményt nyújtott! Kirándultunk a Theodóra forráshoz. Jártunk egy kecskefarmon, ahol gyermekeink néma csöndben falták a kecskefagyit, majd a kecskesajtot. A kiskecskék simogatása közben gyorsan informálódtak arról, hol és mennyiért szerezhetnének be ők is otthonra kecskét.

Másnap a Salföld Major élet közelbe hozta az őshonos magyar állatokat, régi és újabb mezőgazdasági eszközöket, gépeket. Itt lovagolhattak a bátrabbak! A Pálos kolostor romjainál kaptuk meg a meleg ebédet, amit autóval hoztak utánunk. Ez után megkaptuk a számháború kellékeit (persze előtte történelmi ismertetőt hallhattunk a kolostorról!), és egész délután játszhattunk. Lovas szekér vitt minket vissza a találkozóhelyre. Programszervezőnk különös gondot fordított a közösséget formáló programokra is. Első nap mindenki elkészítette a saját batikolt pólóját, és alig szusszantunk egyet, már füstölt a kemence, a lányok dagasztották a langalló tésztáját, majd mindenki a saját kürtös kalácsát tekerte fel, ez volt a vacsora. Esti és éjszakai programok is vártak ránk.

Vicces volt az esti „bogár vadászat”, a lányoknak kellett elkapniuk az elemlámpával „repkedő” fiúkat. Előtte csillagászati előadás részesei lehettünk. Mindenkit elkápráztattak a nagy hatótávolságú lézersugárral körberajzolt csillagképek.

Voltunk éjszakai bátorságpróbán, volt zenefelismerő verseny karaokeival egybekötve. Majd a szél miatt a záró tábortűz helyett discóval zártuk az erdei iskolát.

Esténként a napi programokról elkészült papír alapú fényképeket kaptunk, egy marék „mazsolát”. Ebből itthon kiállítás készült.

Zárásként minden gyereknek emlékalapot kapott, és erről sem nekünk kellett gondoskodnunk.

Nagyon elfáradtunk a sok programtól, de nagyszerűen éreztük magunkat mindannyian!

Kolléganőm és én biztosan viszünk még gyerekeket Mindszentkállára!