Az aradi vértanúk tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezést tartott a Kőbányai Önkormányzat az Újköztemető 1848-as parcelláinál október 5-én. A megemlékezésen dr. Fekete Ildikó, a Kelet-Pesti Tankerületi Központ vezetője mondott ünnepi beszédet. A Szervátiusz Jenő Általános Iskolát az intézményvezetők és a 7.a osztály, Kiss Éva osztályfőnökkel képviselte.

A megemlékezésről az alábbi linken olvashatnak bővebben. A fotókért köszönet Oszvald Györgynek!

                                     

 

http://www.10kerkult.hu/kobanya-mindennapok/8-koz-elet/11012-fohajtas-a-tizenharmakert.html

  


Interaktív tájékoztató kamion

 

Az interaktív tájékoztató kamion egy guruló kiállítás, amelynek belsejében interaktív eszközökkel és játékos formában ismerteti meg a látogatókat az atomenergiával. A jármű házhoz viszi az ismereteket a nukleáris energiatermelésről, az atomenergia biztonságos és környezetkímélő felhasználásáról, a hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepéről, a Paksi Atomerőműről, illetve az új atomerőművi blokkok létesítését végző Paks II. projektről azok számára is, akiknek nem áll módjukban felkeresni a szintén széleskörű tájékoztatást nyújtó paksi Tájékoztató és Látogatóközpontot.

 

                           

További fotók

 

                                       Forrás: http://www.paks2.hu/hu/Media/Interaktiv-tajekoztato-kamion/Lapok/default.aspx

 

 


  Mobilitási Hét!

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

A Kőbányai Önkormányzat idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjához.

A Kőbányai Szervátiusz Jenő Általános Iskola is csatlakozott a programsorozathoz.

 

Szeptember 19.: Fussunk Kőbányáért

                       

További fotók

 

 Szeptember 22.: Családi autómentes nap

                      

                       

További fotók

 


 

Szeresd Kőbányát, szeresd a családod!

 

A gyermekeink identitástudatának kialakítása; a nemzeti hovatartozás, az önkép, a jövőkép, a történelmi tudat, a vallási és kulturális identitástudat. Ezt a megfelelő én-ismerettel, és nem utolsó sorban, sőt első lépésként a hely történelmi szellemének ismeretével szeretnénk fejleszteni. Legyen, a lakóhely a legkedvesebb az ott élőnek különösen akkor, ha olyan érdekes, gazdag és nagyszerű múlttal, és történelmi személyekkel bír, mint Kőbánya. Sétáink, kirándulásaink során megkeressük hol élt például Gerlóczy, Budapest első alpolgármestere, Bánki Donát, vagy Rottenbiller, hogy csak néhányat soroljak a számtalan történelmi, művészeti és tudományos hírességből. A lakóhely nem más, mint egy élő múzeum, ahol meg kell találni a benne rejtőző műtárgyakat. Megnéztük és megtanultuk, hogy milyen a szecesszió, a romantika, az eklektika. Megnéztük, hogy mi a szép és a csúnya, közben fagyiztunk, és riportot készítettünk idős emberekkel. „Megtanultunk” fényképezni és archiválni, gyűjteni és selejtezni, kutatni és csodálni, hogy miért is szép és érdekes Kőbánya. Összetalálkoztunk egy csipet építészettel, biológiával, művészettörténettel, geológiával, fizikával, computer-technikával és történelemmel, mindennel, ami érdekelheti a gyermekeket.

A programot az idei tanévben az 1. b osztály kezdi a Kőrösi  Cs. S. Kőbányai Kulturális Központ együttműködésével.

 

                                                             


                                                                           Tanévnyitó ünnepség-első osztályosok köszöntése

Szeptember 3-án reggel, a gyermekek, szülők, hozzátartozók, pedagógusok azért gyűltünk össze, hogy hogy ünnepi keretek között nyissuk meg a 2018/19-es tanévet, ezen belül kiemelt figyelemmel köszöntsük a Kőbányai Szervátiusz Jenő Általános Iskola új diákjait, az első osztályosokat.

Szívmelengető, kedves műsort kedveskedtek a második osztályos diákok, majd az intézményvezető köszöntése után következett a hagyományteremtő „Elsősök avatása” program. A nyolcadikos diákok az első osztályosoknak tűzték fel az iskola jelvényét, s köszöntötték őket nagy szeretettel.

Fotók a tanévnyitóról