Keresés

.

Tisztelt Látogató!

100 év!   Kimondani is sok!

Ebből a száz évből közel negyed század a közös múltunk. Ez idő alatt a Pongrác-telep korábbi barakkiskolája a kerület Szervátiusz Jenő Általános Iskolájává nőtte ki magát, és lett   „A SZERVÁTIUSZ”.

Köszönet az elődöknek, annak a sok-sok kollégának, diáknak, akik életben tartották az intézményt. A tanárok és a diákok, az iskola és a családok között kialakult láthatatlan kapocs biztosította a folyamatos megújulást, az eredményeket, sikereket.

Az egész élet abból áll, hogy az ember szeretne még szebb világot építeni magának, mint amiben él…!” vallja Szervátiusz Jenő, s ezt az eszmeiséget követi iskolánk is, mely húsz éve viseli az erdélyi szobrászművész nevét. Az élet vonatkozásaira rugalmasan reagál, ennek köszönheti, hogy az átadott tudás és a lefektetett erkölcsi tartás megalapozza tanítványaink jövőjét. Erőfeszítéseinket elismeréssel nyugtázza a szülői kör, ez az iskola iránti érdeklődés hosszú távú biztosítéka.

A rekreációra épülő pedagógiai programunk, melyben az alaptárgyak elsajátítása mellett hangsúlyozott szerepet kap az angol nyelv és informatika oktatása, alapja az elkövetkezendő 100 év sikerének.