401 2.jpg
106 2.jpg
501 2.jpg

Keresés

Hírek

      

                  Kréta

              Facebook

 

     

     

 

                                   

                                                                                        Jelentkezési lap 2019


 

                   


 

 

                                     

                   

                                                                                                     Képek


 

                                                           

                                                              

                                        Az olvasható formátum megtekintéséhez kattints IDE 

 

 


 

Lépések egymással, egymás felé

Az óvodából iskolába való átlépés meghatározó időszak a gyermekek életében, számos változást, kihívást, élményt és nehézséget is hoz magával. A kisiskolás életszakasz kezdeti periódusában az óvodapedagógus, tanító és szülő felelőssége is nagy, az átmeneti időszak megkönnyíti a folyamatot, jelentősen hozzájárul a harmonikus személyiségfejlődéshez.
Kulcsfontosságú a kapcsolat minden szereplő között. Az óvoda és az iskola, mint intézmény, közös célért, mégis elkülönülten folytatja tevékenységét. Ezt a kérdést hivatott enyhíteni minden olyan kezdeményezés, program, ami elősegíti az optimális feltételeket a szorongásmentes, sikeres iskolai előmenetelhez.
Október 9-én tartottuk, a több évtizedes hagyománnyal rendelkező OVI-SULI programot, ahol a két első osztályba járó gyermekekhez érkeztek volt óvodapedagógusaik. A találkozó, az együttműködés olyan színtere, melyben megvalósul a nélkülözhetetlen visszacsatolás, kapu nyílik az egymásra való hatások, változások, elvárások, közös elképzelések, lehetséges forgatókönyvek megvitatására. A két foglalkozás során, melyet Csománé Soós Katalin (1.a) és Győrffy Lászlóné (1.b) osztályfőnökök vezettek, bepillantást kaptak vendégeink a befogadó légkörbe, az élményalapú, játékos képességfejlesztésbe, tanulásba. A már iskolás gyermekek büszkén mutatták meg, hogy milyen önállók, bátrak, mennyire hozzáértők a számolás, olvasás területén, majd adták át saját készítésű ajándékaikat óvónénijüknek. Ezt követően a pedagógusok fehér asztal mellett, műhelymunka formában beszélhették meg a tapasztalatokat.
Az iskola szomszédjában lévő Mocorgó Óvodából október 25-re meghívást kapott mindkét első osztály a volt óvodapedagógusok vezetésével tartandó foglalkozásra. A már legidősebbnek számító gyermekek magabiztosan, boldogan lépdeltek az óvoda épületébe. Csodás őszi dekorációvak, süteménnyel, levendulateával várták az iskolásokat, majd egy ragyogó, mozgásos, közös játéksorozat fokozta tetőpontig a hangulatot. Nem jöttek el üres kézzel diákjaink, mindenki különleges ajándékot kapott, így a csodás emlékeket magukkal vihették.
Egymással együttműködve, egymás felé nyitottan érhetjük el, hogy minden gyermek számára megvalósulhasson a problémamentes iskolai átmenet, az örömteli tanulás.