Keresés

A Szervátiusz Jenő Általános Iskola Alapítványa

Adószám: 18156223-1-42

Számlaszám: 11710002-20082501

Kocsis Zsuzsanna az alapítvány elnöke

Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”

(Szent-Györgyi Albert)

Iskolánk 100 éve működik a kerületben, intézményünk generációk sorát nevelte már fel, s követendő hagyomány már a kezdetek óta, hogy az iskola és a szülők a tanulók érdekében összefognak. Ez a hagyomány él tovább napjainkban is. A szellemi és fizika munkából álló támogatás rengeteg értéket teremtett, amelyeknek gyarapítása és megőrzése alapvető feladatunk.

Szükségünk is van erre, hiszen gyermekeink iskolában eltöltött hétköznapjait szeretnénk minél színesebbé, változatosabbá tenni. Az információs társadalom korában új kihívások várnak tanulóinkra, másfajta elvárásoknak is meg kell felelniük, s mi, a Szervátiusz Jenő Általános Iskola nevelőtestülete valamint szülői munkaközössége azon vagyunk, hogy lehetőségeinkhez mérten mindenkinek biztosítsuk az esélyegyelőséget, hogy tanítványaink képességekeit és készségeiket minél magasabb szinten tudják gyarapítani.

Szent-Györgyi Albert szavai hűen tükrözik iskolánk alapítványának legfőbb célkitűzéseit. Legfőbb célunk az, hogy segítséget nyújtsunk olyan gyerekek neveléséhez, akik szellemileg fogékonyak, boldogok, kiegyensúlyozottak, akik testileg is harmonikusan fejlettek.

A „szellemi műhely” megteremtése mellett segíteni szeretnénk közvetlen környezetünk épületeinek korszerűsítését, valamint állagmegóvását is, hiszen az épített környezetnek is ízlésformáló szerepe van.

Támogatjuk azokat a művészeti, kulturális és sporttevékenységeket, amelyekkel a gyerekek iskolai életét még színesebbé tudjuk varázsolni.

Fontosnak és támogatandónak tartjuk, hogy a gyerekkel foglalkozó kollégáink megismerkedhessenek a legkorszerűbb oktatási módszerekkel, ezért támogatjuk a szakmai továbbképzéseket is.

Korszerű oktatás ma már nem létezik megfelelő oktatástechnika felszerelések nélkül, ezért az oktatáshoz és neveléshez szükséges szakmai eszközök beszerzését is támogatjuk.

Zárszóként Széchenyi István gondolatát idézném, amely akár az 1999 óta létező alapítványunk mottója is lehetne:

Az emberi karakter veleje nem abban áll, hogy az ember egész életében mindig ugyanazt akarja, folyton egy és ugyanazon cél felé haladjon, az útról semmitől se hagyja magát letéríteni – és hogy minden tettében következetes legyen?”

 


 

 1+1%-os rendelkezés 2023-ban